Glaszetten

Hovenkamp heeft veel ervaring met glasrenovatieprojecten zowel voor woningbouwverenigingen als voor particulieren en bedrijven. Het glas wordt gezet volgens de nieuwste normen op het gebied van brandwerendheid, letselwerendheid en inbraakpreventie.

Bent u op zoek naar een vakman op dit gebied? Dan bent u bij Hovenkamp aan het juiste adres. Het bedrijf werkt samen met gerenommeerde glasbedrijven in het Noorden en plaatst zowel nieuwe kozijnen als glas. Hierdoor kan Hovenkamp u scherpe prijzen aanbieden!

Wij kunnen voor u o.a. de volgende glassoorten leveren en plaatsen:

Enkel glas: Dit type glas, ook wel float glas genoemd, wordt steeds minder toegepast als standaardbeglazing van gebouwen, maar vinden we nog wel terug voor binnenruimtes. Dit doorzichtige en doorschijnende glas is perfect glad van oppervlak en heeft een gelijkmatige dikte.

Thermopane (Dubbel glas): Bestaat uit twee lagen glas met een luchtdichte ruimte tussen deze twee lagen. Dit zorgt voor zowel warmte- als geluidsisolatie.

Hardglas: Door middel van een speciaal hardingsproces is dit glas zo'n vijf maal sterker dan enkel glas. Daarnaast heeft het de eigenschap om bij een breuk uiteen te vallen in vele kleine ongevaarlijk korrels. Hardglas wordt vaak toegepast voor:

  • Douche wanden/cabines
  • Deuren van hardglas
  • Keuken achterwanden
  • Tafelbladen

Wij kunnen hardglas in verschillende diktes en voor toepassingen leveren.

HR++ glas: Hoogrendementsglas heeft een speciale coating welke zonnewarmte naar binnen laat en de warmte van binnen juist weerkaatst. In combinatie met de spouw die wordt gevuld met het edelgas Argon levert dit glas meer wooncomfort en lagere energiekosten.

Veiligheidsglas: Glas met veiligheidsvoorzieningen, waardoor het minder snel breekt. Dit type glas bestaat uit meerdere lagen met doorzichtig kunststof er tussen. Bij een breuk zal het glas niet uiteenvallen, maar blijft één geheel. Veel voorkomende soorten veiligheidsglas zijn:

  • Gehard glas
  • Gelaagd glas
  • Draadglas
  • Kogelwerend glas
  • Inbraakwerend glas

Glas in lood: Zoals de naam al aangeeft is er bij dit type glas sprake van stukken glas gevat in loodlijsten. We zien dit in eenvoudige uitvoeringen waarbij de loodlijsten een rechthoekig raamwerk vormen waarin stukken blank vensterglas zitten, maar het leent zich ook uitstekend voor kunstzinnige uitvoeringen, met kleurrijke voorstellingen. Glas in lood treffen we wel aan in oude herenhuizen, maar vooral in kerken, waar het door het invallende licht een unieke sfeer geeft.

Bel of mail uw wensen en wij helpen u graag verder.

Glaszetten door Hovenkamp

Glaszetten door Hovenkamp

Glaszetten door Hovenkamp

Glaszetten door Hovenkamp

Vraag direct en geheel vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen

Schade na aardbeving?

Wij helpen u graag verder.

Neem contact met ons op voor een gratis advies.

Contact

Hovenkamp bouw en glas
Diamantlaan 137
9743 SH Groningen

sample

+31 6 20 61 93 33

 

sampleStuur een mail
Vraag een offerte aan